fredag den 3. maj 2013

Spejlæg & mini grovbrød bagt på rug-surdej...


Dagens morgenmad:



Hurtig & sund morgenmad:

Et æg fra Günther's glade høns
1 bæger æggehvide
Et par skiver røget filet i tern
En halv rød peberfrugt i strimler
Purløg
Salt & peber

Serveret med mini grovbrød bagt på rug-surdej:




Mini grovbrød:

25 g. gær
2,5 dl. lunken vand
1 tsk. salt
2,5 dl. hjemmelavet rug surdej
3 spsk. græsk yoghurt 0,1%
1 spsk. flydende honning
1 spsk. rapsolie
Ca. 400-500 g. økologisk rugmel
Ca. 400-500 g. groft økologisk spelt mel
1 dl. græskarkerner

Mælk eller vand til pensling + sesamfrø til pynt

Opløs gæren i det lunkne vand sammen med salt. 
Tilsæt resten af de våde ingredienser.
Tilsæt mel lidt efter lidt til du har en glat og smidig dej.
Stilles til hævning på køkkenbordet med et viskestykke over i en times tid.
Formes til små grovbrød, skær eventuelt mønster i overfladen, pensl med lidt mælk/vand, og drysses med sesamfrø.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 min.



3 kommentarer:

  1. Svar
    1. ;) ja, det kræver en god morgenmad, når man graver flere timer dagligt i haven ;)

      Slet
  2. Kan kan bage det som er stort brød?
    Hvis ja, hvor langtid tror du det skal have?

    SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar :) Vil glæde mig til at læse den! /Gitte