mandag den 28. maj 2012

Food while I've been gone...


Selv om jeg ikke har fået blogget, har jeg taget billeder.

Breakfast:

Dejlig Nespresso - den bedste start på dagen :)

Maj 2012



Honning melon, friske jordbær & lidt ahorn sirup, totalt sommer...

Maj 2012



Grove ciabattaboller med finthakket oliven & soltørret tomat:

Maj 2012


Ciabattaboller:
25 g gær
3 - 3.5 dl lunkent vand
1 spsk salt
1-2 spsk ekstra jomfru-olivenolie
150 g hvedemel
250 g durummel
100 g grahamsmel


Smuldr gæren i en skål og tilsæt det lunkne vand. Rør til gæren er opløst
Tilsæt salt, olie og derefter melet lidt af gangen.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i 30 min.

Sæt dine ciabattaboller på en meldrysset bageplade, – eller bagesten.
Lad brødene hæve tildækket i 60 min.

Pensel bollerne med vand og drys lidt mel over brødene.
Bages ca. 20-25 min ved 200 grader.




Brunch: friskbagt ciabatta m/scrambled eggs, dadel tomater, frugtsalat & Nespresso i kruset:

Maj 2012



Mini cupcakes m/hakkede mandler & banan i ovnen:

Maj 2012



Og her pyntet med nutella frosting & choko drys - efter inspiration fra søde CookieCrumble:

Maj 2012


Lunch:

Skøn krebsesalat m/ny dampede hvide asparges og avokado - efter inspiration fra Piskeriset. Jeg glemte at tage billede efter forretten var pyntet med dild og citronbåd:

Maj 2012



Sprøde forårsruller m/passions chili dip. Købte færdig dej i en lille kineserbutik, men lavede fyldet selv, så synes godt jeg kan kalde dem for hjemmelavede haha:

Maj 2012



Hjemmelavet pizza m/pepperoni, grøn peber og frisk mozzarella:

Maj 2012



Dinner:


Ravioli m/frisk hvide asparges, cherry tomater & salvie:

Maj 2012



Grillet kalvekotelet m/salat af dampet blomkål, cherrytomater, majs & krydderurter vendt i sennepsvinegrette:

Maj 2012



Grillet svinemørbrad m/salsa af mango, cherrytomat, friske forårsløg & chili:

Maj 2012



Dampet rødbeder m/ramsløgs kryddersmør, kapers & hakket kogt æg:

Maj 2012


Synes den fortjener et close up!
Jeg elsker bare rødbeder...

Maj 2012


Hvad er jeres sommerfavoritter? :)


Long time no see...


Tiden flyver, og hvor er det bare skønt med rigtig sommervejr :)
Her kommer lige lidt forskellige indlæg så I kan se, hvad jeg har bedrevet noget af tiden med!

Kender I Klinik Mijo? Hvis ikke så tryk på linket her, og læs mere om Miriams super hyggelige wellness klinik på Nansensgade.

Jeg havde valgt, at forkæle mig selv med månedens tilbud, og fik 75 minutter med skøn forkælelse af den super søde og kompetente Britt.

Der kom denne collage ud af besøget:




Hvordan lader I op og forkæler jer selv?

tirsdag den 15. maj 2012

Tuesday dinner...


I dag var jeg tidligt hjemme fra arbejde, dejligt :) Jeg nåede endda forbi cykelsmeden, og alligevel var jeg hjemme kl. 17.00 :)

Aftensmaden i dag blev en pastaret, da jeg havde brune- og hvide champignons i køleskabet og de lækre San Marzano tomater lå og fristede i skålen på bordet.

15. maj 2012

Jeg serverede svampene og tomaterne med økologisk fuldkorns spaghetti, revet parmesan og dryssede med friskhakket persille, dejligt hurtig og nem aftensmad :)


Monday...


I går skulle jeg i biografen, så aftensmaden skulle være hurtig. Så det blev laksefilet fra Amager Fiskehus, bagt i ovnen sammen med broccoli dryppet med lidt citronsaft & rapsolie - hurtigt og nemt når det hele passede sig selv i ovnen. Lige før serveringen dryppede jeg lidt pesto over laksen, og smuldrede lidt Apetinas 3% salattern fra Arla over. 

14. maj 2012

Vi så "En kongelig affære" i Dagmar. Jeg var ret spændt på, om alt det gode jeg havde hørt, kunne leve op til mine forventninger - det kunne det! Det er en super god film, som kun kan anbefales!


Det var ikke svært at forstå, hvorfor Mikkel Boe Følsgaard fik en sølvbjørn tidligere på året, imponerende! Om det var de fantastiske skuespillere, stemingen i biografen eller hvad det var, så fik jeg i hvert fald lyst til at læse lidt op på Danmarks historien igen.




søndag den 13. maj 2012

Hvide asparges...


Jeg elsker foråret!
Jeg elsker når alt spirer, springer ud og pludselig være omgivet af smukke grønne nuancer, lyserøde kirsebærtræer osv. Og så elsker jeg naturligvis alle forårslækkerierne som f.eks. asparges.

På torvet købte jeg de lækreste sprøde hvide asparges:

13. maj 2012

13. maj 2012


Så frokosten i dag var to slags asparges.
Her hvide dampede asparges med lidt Jersey fraiche, hakket æg & stenbiderrogn:

13. maj 2012

13. maj 2012



Og her hvide let dampede asparges med krydderurtesmør (lurpak rørt m/hvidløg, citronsaft, ramsløg, kapers og persille) og hakket æg:

13. maj 2012


Begge retter smagte helt fantastisk!
Den lidt milde udgave med de lækre stenbiderrogn, og den mere krydrede med smeltet kryddersmør. Perfekte som frokostretter eller forretter.


Sønderjysk tøsehygge...


I fredags fik jeg skønt besøg af min Søs og hendes veninde.
De ankom til sen middag.

Jeg havde lavet et fad med små appetizers, som blev serveret med et glas bobler:

Stenbiderrogn på ristet surdejsbrød med Irmas's Jersey fraiche, lidt hakket løg og dild:

11. maj 2012


Efterfulgt af fuldkorns spaghetti m/blåmuslinger, tigerrejer og røget kammusling:

11. maj 2012


Stenbiderrogn, blåmuslinger, rejer og røget kammusling er købt hos min lokale fiskehandler, Amager Fiskehus. Tjek deres hjemmeside ud her til inspiration her - der er også opskrifter .



Lørdagens morgenmad var ristet ciabatta med scrambled egg & sprød bacon, græsk yoghurt m/ahorn sirup & blåbær og lidt vandmelon:

12. maj 2012



Om aftenen spiste vi middag på Prags.
Vi valgte fra restaurantkortet, og endte med en klassisk oksefilet m/hjemmelavede håndskårne pommes og bearnaise. Forårsløgene var dampet helt perfekt, og var super sprøde. På det lille grillspid var der en cherrytomat, lidt aubergine & squash:

12. maj 2012



Søndagens morgenmad var ristet rugbrød m/spejlæg, sprød bacon, hjemmebagt crossiant & melon:

13. maj 2012

Det var super hyggeligt besøg, selv om tiden gik alt for hurtigt. Vi fik shoppet, hygget og grint til den store guldmedalje. Det blev også til en lille smuttur til Dragør, hvor vi fik en is og gik lidt rundt i de små brostensbelagte stræder og kiggede på huse. Der er bare altid så hyggeligt i Dragør!

Vi nåede også forbi Lagkagehuset, hvor vi blandt andet kom hjem med den fantastiske Christianhavner tærte. Desværre nåede jeg ikke at tage et billede af den super lækre saftige, let seje nøddebund m/jordbærmousse og masser af friske jordbær ovenpå. Har I ikke smagt den, kan den kun anbefales - den må siges at være betalt, for den koster 95,- kr. men den er pengene værd!


Tigerdyret synes åbenbart, det er hårdt at have weekendgæster, for hun har boblet på sofaen hele eftermiddagen :)

13. maj 2012


Tak for en dejlig weekend med masser af hygge :)


onsdag den 9. maj 2012

Choko brombær muffin...


Fik pludselig lyst til at bage, selv om jeg ikke rigtig bryder mig om den søde duft. Ja, det lyder måske underligt, men jeg bager mest fordi, jeg elsker at pynte...

Denne gang blev det til muffins med chokolade & brombær.

Den ser sådan ud, når den lige er kommet ud af ovnen:

9. maj 2012


Her med citronfrosting & chokodrys:

9. maj 2012


Og den skulle naturligvis nydes med en god kop Nespresso:

9. maj 2012


Jeg fulgte denne opskrift:

2 æg
100 g. gylden rørsukker
100 g. smeltet smør
1 ½ dl. kærnemælk
100 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
100 g. grofthakket chokolade
150 g. frosne brombær

Æg og sukker piskes godt luftigt.
Den smeltede smør køles lidt før den tilsættes sammen med kærnemælk.
Bagepulver og kakao blandes i melet og vendes i sammen med chokolade og frosne bær.

Jeg fik 12 store muffins ud af portionen selv om der stod 6-8 i opskriften.


Frosting:

Philadelphia
Smør
Flormelis
Citronsaft
Evt. lidt revet citronskræl hvis den er økologisk

Ingredienserne røres sammen og smages til.
Kommes i en tyllepose, og lægges på køl, før den sprøjtes på.


Yummilicious caos...


I dag havde vi APV møde, og da jeg havde seriøst lyst til sushi, bestilte jeg frokost til os fra mit yndlingssted, Sticks'n'sushi.

Sidst jeg var der, fik jeg lyst til at prøve deres salat, men endte alligevel med at bestille det traditionelle. Men i dag bestilte jeg så "Stort kaos", og den var totalt yummilicious, og kan kun anbefales!

Her er der tuna tataki, crabstick, laks, hvidfisk, krebsehaler, ingefær, tamago, tempura rejse, wasabi tobiko, gulerod, sugar snaps, advokado, shiitake, lakserogn, tangsalat & soya sesam i skøn forening på sushi-ris.

9. maj 2012


Super lækkert og sundt, så den fortjener næsten et close up:

9. maj 2012

Har I ikke prøvet den endnu, så kan den kun anbefales :)


fredag den 4. maj 2012

Blueberry milkshake...


I morgen skal jeg til Nordjylland nogle dage med arbejde, så derfor valgte jeg at bruge nogle af de varer, jeg allerede havde hjemme fremfor at gå i Baresso efter en iceblend.

Resultatet blev denne blåbær milkshake - som med lidt god vilje, godt kan smage lidt af sommer...

4. maj 2012

4. maj 2012

4. maj 2012

Jeg brugte:

Frosne blåbær
Skummetmælk
Vaniljeis
Citronsaft
Vaniljekorn
Flydende sød

Det hele blendes sammen til en passende konsistens.
Pas på den ikke bliver for tynd, da isen og de frosne bær tør lidt op undervejs.






Thursday pizza...


En lang dag på kontoret er som oftest lig med hurtig aftensmad. Så det blev hjemmelavet pizza på færdigkøbt bund.

Pizza m/krydret oksekød, pepperoni, grøn peber, brune svampe, oliven, frisk basilikum, parmesan og frisk mozzarella.

3. maj 2012 
3. maj 2012

Uhmm....

tirsdag den 1. maj 2012

Cupcakes with white chocolate & raspberries...


Jeg elsker at pynte cupcakes, så synes det ville være en god idé at bage, og så tage dem med på arbejde i morgen.

Cupcake med hvid chokolade & hindbær:

1. maj 2012

Jeg brugte denne opskrift:


5 små æg
300 g. gylden rørsukker
200 g. smør, smeltet
2,5-3 dl. kærnemælk
600 g. hvedemel
4 tsk. bagepulver

1 tsk ren vanillekorn
300 g. hindbær
200 g. hvid chokolade, grofthakket

Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Tilsæt kærnemælk og smeltet smør, og pisk godt igennem.
Tilsæt mel, bagepulver & vanillekorn. 
Tilsæt eventuelt lidt mere kærnemælk.
Til sidst vendes først den hakkede chokolade i, og dernæst hindbær.

Bages ved 180 grader i ca. 20 min.

Jeg fik 36 mini cupcakes og 24 alm. cupcakes.