onsdag den 28. marts 2012

We do food...


Kender I "We do food" på Halmtorvet på Vesterbro?
Hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale et besøg - hvis du er til kvalitetsmad til rimelige penge!

De har eksisteret siden 2006, og leveret frokostordninger samt catering til både fester, tv produktioner osv. Det var i forbindelse med sidst nævnte, jeg stiftede bekendtskab med dem tilbage i 2007, hvor jeg startede på mit nuværende arbejde.

Med min fortid i fødevarebranchen så kunne jeg jo ikke andet end gå op i, at finde et godt sted, når der skulle bookes mad til vores produktioner. Hvis du spørger produktionsfolkene om, hvor gode de synes jeg var til det, så er der nok blandede meninger for hold op, hvor har jeg prøvet mange forskellige catere.

Desværre var det de færreste der levede op til det de lovede, men "We do food" var én af de få. Man kan naturligvis diskutere smag og behag, men deres kvalitet blev der ikke gået på kompromis med, og så blev maden altid leveret frisk og lækkert. Ikke noget med bare at klaske det hele sammen "for det skal jo alligevel samme vej, som én af de andre leverandører grinende forklarede, da jeg ringede og klagede over det varme var pakket sammen med salaten, som jo så naturligvis var blevet slatten og meget lidt indbydende". 

En anden ting der også var vigtigt var, at der aldrig var mangler i bestillingerne. Ikke noget med "vi har lige glemt en skål ris, men I må lige klare jer med den ene, og så får I naturligvis en skål ekstra uden beregning næste gang". Prøv lige at forklar det til et sultent hold mænd... sjovt er det ikke kan jeg fortælle ;)

Anyway, jeg kan kun sige, at jeg er vild med "We do food", så vild at de faktisk har leveret maden hver gang, jeg har bestilt til større arrangementer. Det er også dem, der skal leverer maden til vores kommende 5 års fødselsdag, hvor der er inviteret ca. 800 til receptionen og ca. 200 til den efterfølgende fest.

Nu har de så åbnet en lille butik, hvor man kan købe en masse lækre retter, og det kom der disse billeder ud af.

Deres salatbar er fyldt med lækre, friske & sprøde råvarer.
Man vælger bunden til sin salat, f.eks. hjertesalat, mix salatblade, spinat, kamut eller fuldkornspasta og dernæst 4 ingredienser fra salatbaren - pris 40,- kr. 

20. marts 2012

Jeg var der tidligt, så filmen var ikke taget af skålene endnu.

20. marts 2012


Der er også færdige salater til "Saml selv boxe", og forskelligt kød at vælge imellem:

20. marts 2012


Der var også små lækre brunch- & tapasboxe at vælge imellem, og skyr/yoghurt m/musli og honningrør:

20. marts 2012

20. marts 2012


Der er også lidt franske og italienske specialiteter at vælge imellem:

20. marts 2012


Det indbyggede køle/frys var fyldt med lækre færdigretter, blandt andet braisserede svinekæber, som jeg helt sikkert skal ned og købe. 

Foruden super møre bøffer, er det også fyldt med lækre drikkevarer. Jeg smagte en super lækker økologisk saft med rabarber, uhmm...

20. marts 2012


Et lille udvalg:

20. marts 2012



20. marts 2012


Tager man ikke maden med, er der mulighed for at spise maden på stedet, mens man har fri udsigt til Halmtorvet. Skinner solen er der borde og stole ude foran.

20. marts 2012


Jeg endte med at købe 100 g. tuna tataki m/goma dressing samt en blandet salat med hjertesalat, grillede artiskokker, semi dried tomater, løg og parmesan. Som dressing valgte jeg deres røde, som jeg har glemt navnet på nu, men som har konsistens som en lækker tapenade.

Jeg købte også et af deres små økologiske rugbrødsboller til 10,- kr. som smagte super lækkert.

20. marts 2012

Har du lyst til at vide mere om "We do food", kan du tjekke deres hjemmeside her eller finde dem på facebook, hvor de har nogle billeder, der gør dem mere ret end dem, jeg fik taget :)




En betænksom hilsen...


I mandags kom min runner  hjem fra ferie i Goa.
(han er naturligvis ikke min personlige runner, men firmaets runner. Omtaler ham bare altid som min runner, fordi han er så super sød, og fordi han referere til mig)

Da vi holdt vores mandagsmøde, gav mig denne fine gave:

Tror det er den sødeste gule post it note, jeg har modtaget :)

26. marts 2012


Post it noten hang på denne fine æske, som er fyldt med det fineste safran.

26. marts 2012


Og her ligger det så, det fine krydderi, som jeg glæder mig til at bruge næste gang, jeg laver skaldyrspasta, paella eller hvad jeg nu finder på.

26. marts 2012

Synes det var super betænksomt af ham! 
Han er 20, og elsker også mad. Tænke selv kan han også; han tager billeder og kommer glad og viser mig, hvad han har købt af lækre råvarer i Torvehallerne samt hvad han har lavet af det. 
Og det er HELT uden tvang - der er dog grænser for, hvor meget jeg indoktrinere drengen... ;)


lørdag den 24. marts 2012

Livsnyder-aften på Cap Horn...


Tirsdag aften mens vi sidder på Brasserie Degas, tikkede der sms'er og mails ind fra min gode veninde. Hun havde vundet en middag inkl. drikkevarer for to personer til Livsnyderaften på Cap Horn, og spurgte om jeg ville med. Dumt spørgsmål, selvfølgelig ville jeg det ;)

I torsdags oprandt dagen så, men desværre var min veninde blevet syg, så jeg fik begge billetter, og mulighed for at inviterer min gode kollega med i Nyhavn til en skøn skøn italiensk aften.

Arrangementet var gennemført - tjenerne på Cap Horn var super servicemindede, og virkede oprigtigt glade og imødekommende. 

22. marts 2012

Aftenen var arrangeret af forfatterparret, Hanne Birgitte & Anders Grøndahl, som du kan læse mere om på deres hjemmeside her.

 
Billedet er lånt fra deres hjemmeside


Vi fik en lækker procecco i glassene, kort efter vi var seated og der kom frisk brød og en lille kande med ekstra jomfru olivenolie.

Først ret var en tallerken med 5 forskellige små antipasti:

22. marts 2012


Primi var: Ravioli ricotta e spinaci al burro/salvia - 
hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat serveret i klassisk smør- og salviesauce

22. marts 2012 


Secondo var: Vitello arrosto al Barolo - langtidsstegt kalvefilet med grillet squash og små kartofler vendt i krydderurter
 
22. marts 2012 


Efter hovedretten blev der serveret en ostetallerken med et stykke pecorino, tallegio og gorgonzola med ristede hasselnødder i akaciehonning. Desværre glemte jeg at tage billede af denne ret...

Dolce var: Profiterolles con crema di limone - små vandbakkelser med citroncreme:

22. marts 2012 

Super hyggelig aften, opmærksomme værter der gik rundt og hyggesludrede med alle gæster og top serviceminded personale fik aftenen til at gå op i en højre enhed. 

Cap Horn er et super hyggeligt sted. Vi sad i VIP rummet øverst, med de gamle plankegulve, og udsigt ud til en lille gård og bindingsværket på nabo bygningerne.

Jeg vidste ikke, at Cap Horn var økologisk - og det er helt sikkert et sted, jeg gerne vil besøge igen. De har et lille men udsøgt menukort, og jeg foretrækker færre retter og friskere råvarer :)

Så en super dejlig oplevelse - endnu engang tusind tak Gitte :)




tirsdag den 20. marts 2012

Brasserie Degas...


I "gamle dage" lå et af mine yndlings steder, Brasserie Degas på Jernbanegade lige overfor Cirkusbygningen. Udover at ligge super centralt, så havde de et udsøgt café kort og endnu lækre restaurant kort. En skøn lille fransk oase med café nedenunder, og en lille hyggelig restaurant ovenpå.

Jeg kom der en del... Faktisk var jeg en flittig gæst, både i caféen og i restauranten, så da det en dag lukkede ned i flere måneder pga. brand, ja så var jeg på depressionens rand... næsten.
Stedet genåbnede - som et underligt mix af asiatisk og fransk der aldrig rigtigt faldt i min smag, og efter at have været der et par gange, hvor jeg gik skuffet derfra, ja så fandt jeg andre stamsteder.

I sensommeren kørte jeg forbi Trommesalen, og opfattede lige kort ud af øjnekrogen et skilt, hvor der stod Brasserie Degas. Tænkte jeg lige måtte tjekke det ud bagefter, men faktisk glemte jeg det i mellemtiden.

Indtil i dag, hvor jeg skulle finde et sted, hvor vi kunne spise efter at have set "Iron lady" om Margareth Thatcher. Mere om den film i et andet indlæg :)

Jeg var super spændt på om Brasserie Degas levede op til forventningerne. Om det var et nyt sted, der var åbnet under samme navn eller om det var mine gode gamle venner :)

Det viste sig at være mit gamle stamsted, genåbnet for et lille års tid siden, og kokken var den samme fortalte den franske tjener. Den super flotte, mørkhårede & meget charmerende tjener der plejede at stå bag disken, var der desværre ikke at se nogen steder - men den nye betjening var søde & flinke, så ingen klager der :)

Vi blev seated, fik menukort og kort tid efter vendte tjeneren tilbage med en karaffel koldt vand, skænkede vand og kom tilbage med vores vin. Som i de gode gamle dage, kom der kort tid efter et par lune gougères - vandbakkelser med ost, og som altid var det et par super lækre appetizers:

20. marts 2012

Der var dejlig Chardonnay i glassene:

20. marts 2012


Min forret var Fantasy af laks med lakserogn og kaviar.
To lakse-cannelloni fyldt med mousse af jomfruhummer. Den røgede laks var virkelig udsøgt, og smagte fantastisk. De små toppe var en cremet dressing, der mindede meget om goma dressing. Der var en lille grøn salat med, som smagte forfriskende med den lidt syrlige dressing. Retten var bestemt de 90,- kr. værd:

20. marts 2012


Jeg overvejede faktisk to forretter, da jeg ikke lige var sådan helt hooked på deres hovedretter. Endte dog i sidste ende med at vælge confit de canard, nu vi var på fransk restaurant, og fik denne servering: confit de canard, pommes sautee & karl johan svampe til 150,- kr.

20. marts 2012


Min kollega elsker andebryst, og fik denne flotte servering: andebryst med vild svampefrikassé og rødvinssauce til 160,- kr.

20. marts 2012


Der fulgte denne lille cremede kartoffelsag med hans ret:

20. marts 2012


Jeg har stadig ikke fået smagt de franske marcarones!
Degas har et større udvalg, men da jeg var stopmæt endte det med, jeg bare købte en enkelt marcarone med hjem.

20. marts 2012


Jeg valgte én af disse fine hindbærmarcarones, som nu ligger ude i køleskabet, da jeg stadig er stopmæt:

20. marts 2012

Alt i alt var det et dejligt gensyn, og jeg kommer helt sikkert forbi igen. Jeg fortrød lidt, at jeg valgte confit de carnard, og ikke fulgte min første indskydelse med at tage 2 forretter i stedet.

Rettet var perfekt tilberedt, men confit de canard er jo and stegt i eget fedt så jeg vidste jo, det var en heftig ret - bare lidt tungere end jeg egentligt var i humør til.

Så Brasserie Degas er bestemt et besøg værd. Deres desserter lød også lækre, og der skal alligevel en del til at friste mig, som klart foretrækker forretter fremfor desserter. Du kan tjekke dem ud her.


søndag den 18. marts 2012

Leisure Sunday...

I dag er store vaskedag, og senere står den på rengøring...
Ikke videre ophidsende, men skønt når det er gjort!

Så tænkte dagen hellere måtte starte med lækker morgenmad.
Jeg ville gerne kopiere Cookie Crumbles lækre morgenmad her.
Desværre havde jeg kun mit yndlings rugbrød hjemme, nemlig Multikerne rugbrød fra levebrød, så det forsøgte jeg mig med.

Som I kan se, blev resultatet ikke så godt, da rugbrødet ikke var stort nok til at rumme hele ægget, selv om jeg brugte et lille et. Så rent visuelt ser det slet ikke så lækkert ud som Cookie Crumbles, men det smagte dejligt.

18. marts 2012

Hvis I som jeg er pjattet med Levebrødsserien fra Schulstad, så tjek lige deres opskrifter ud her, hvis I skulle have lyst til lidt sund inspiration :)

lørdag den 17. marts 2012

A little slice of Summer...

Summer is far away, men når forårssolen skinner som i dag, så må man godt tage forskud på den :)

Her er ananas og jordbær i lag med myntesukker drysset over, og så serveret med en god vanilieis:

17. marts 2012

17. marts 2012

Jeg har brugt:

  • 1 ananas - godt moden
  • 1 bakke jordbær
  • 1 spsk brun farin
  • ½ tsk økologisk gylden rørsukker
  • frisk mynte


Jeg kom de to slags sukker i minihakkeren sammen med lidt frisk mynte. Det bliver den mest aromatiske lækre sukker.

Ananas- og jordbærskiver fordeles, og drysses med lidt af myntesukkeret imellem lagene.

Det bliver bedst, hvis det får lov til at stå og trække lidt :)
Jeg pyntede med lidt friske mynteblade, og serverede fadet med en god vaniljeis.

Spring has finally arrived...

Der er forår i luften, og hvor er det bare skønt!

Havde marathon dag på kontoret i går, men hvor er det bare fedt, at være kommet til bunds i hængepartierne én gang for alle!

Så weekenden skal nydes ekstra meget!
Så inden klokken var 9, havde jeg nået at handle, og de hjemmebagte chokoladescones duftede om kap med den lækre Nespresso kaffe :)

17. marts 2012

Jeg brugte samme opskrift som sidst, dog huskede jeg bare at tilføje den hakkede chokolade, som jeg glemte sidst. Der står i opskriften at man får 12 stk. ud af portionen, men da jeg synes mine blev lidt for flade sidst, så lavede jeg kun 6 stk. De hævede så ekstra meget, og blev ret store, så næste gang prøver jeg at lave 9 stk. ud af portionen og håber det passer bedre :)


Scones, 6 store

  • 220 g. hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 25 g. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 50 g. koldt smør
  • 1,5 dl. kærnemælk
  • 50 g. grofthakket økologisk 80% mørk choko fra Løgismose


Mel, bagepulver & salt sigtes i en skål. Sukkeret røres i, og det kolde smør smuldres i, til blandingen ligner brødkrummer.

Rør kærnemælken i til blandingen samler sig til en blød dej.
Rul dejen ud på et melet bord, til den er ca. 1 cm. tyk, og udstik den i små runde kager på ca. 6 cm. i diameter.

Pensl scones'ene med lidt kærnemælk, og bag dem i forvarmet oven ved 200 grader i ca. 10 min.

søndag den 11. marts 2012

Stop spild af mad - risotto & jomfruhummere...


Stop spild af mad er jo et super godt koncept, og når man så oveni er fra Sønderjylland, så er dét at fryse rester ned faktisk ikke noget nyt ;)

Så da jeg for noget tid siden lavede min første risotto, lavede jeg lækre & sprøde arancinis dagen efter, og sørmer om der ikke også blev en portion til fryseren.

Den tog jeg op i går, og serverede sammen med disse fine Læsø jomfruhummere:

10. marts 2012

Først var min plan at grille dem i ovnen med lidt hvidløgskrydderurtesmør og servere hele til risottoen.

Men så var jeg bare ikke lige in the mood til at øjne & følehorn, så jeg pillede forsigtigt halen ud, og gav dem et par minutter for høj varme i lidt olie på panden, inden jeg blandede dem i risottoen.

Så det færdige resultat endte med at se sådan her ud:


10. marts 2012

Og med kølig hvidvin i glasset, så var der jo ikke et øje tørt ;)


lørdag den 10. marts 2012

Lørdag morgen...

Elsker brunch i weekenden!
Det er super hyggeligt først at gå og lave små lækkerier, dernæst at sidde længe over det, mens der læses nyheder på nettet og musikken spiller i baggrunden.

10. marts 2012

Der var en stor klase bananer i frugt & kassen fra Skagenfood i onsdags, og da jeg jo går ind for Stop spild af mad, ville jeg gerne bruge dem til et eller andet.

Fandt en gammel opskrift fra Bo Bedre, og rettede den lidt til.

10. marts 2012

Banana bread:

1 dl. rapsolie
110 g. brun farin
80 g. økologisk gylden rørsukker
3 små æg
3 mellemstore modne bananer
200 g. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
50 g. grofthakket valnødder
50 g. grofthakket mørk chokolade 80% 

Olie, æg & de to slags sukker piskes godt luftigt.
Moset banan tilsættes.
Natron og bagepulver blandes i melet og tilsættes.
Til sidst blandes valnødder og chokolade i.
Dejen hældes i en smurt rugbrødsform, og bages på nederste rille i en 175 graders varm ovn i ca. 45-50 min.


Der stod at det var et sundere alternativ til f.eks. bananmuffins, hmm... ;) og at den med fordel kunne ristes og spises med f.eks. en god marmelade ovenpå. Det ville jeg aldrig selv have fundet på, og egentlig appellere tanken heller ikke rigtig til mig, men måske jeg skulle prøve?

I en skive på 50 g. er der 162 kcal. Så sund er den altså ikke, men den smager super godt, og den er dejlig luftig og let i sammenligning med en bananmuffin, som godt kan virke lidt bastant.



Lazy friday...


What a week!
Kom hjem fra en lille miniferie til Berlin sent mandag aften, travl dag tirsdag, lederseminar onsdag og tilbage til to dage der bare fløj afsted med travle projekter.

Så da jeg kom hjem fra arbejde fredag aften, stod den på lækker sushi fra Sticks'n'sushi og kølig hvidvin - ren luksus!

Der var mine absolut favoritter, nemlig crispy ebi hapsere.
Dem bliver jeg bare aldrig træt af!

9. marts 2012


En anden af mine favoritter, laksetatar:

9. marts 2012


I stedet for de sædvanlige inside out ruller, valgte vi sticks.
I må nøjes med billeder fra deres hjemmesider, da billederne desværre ikke blev så gode.

Super møre oksesticks m/krydderurtesmør:

9. marts 2012


Og sidst men ikke mindst, super møre lammesticks:

9. marts 2012


Dejlig afslutning på en travl uge :)