søndag den 29. januar 2012

Sunday...

Sunday so far...  :)

29. januar 2012

29. januar 2012

Nu står den på rengøring, vasketøj og andre praktiske ting indtil der er dømt kaffe-hygge på Baresso senere.

Dejlig søndag til jer!

torsdag den 26. januar 2012

Vi skal fejre vores sejre...

Er én af vores værdier på arbejde, og det gjorde vi så i eftermiddags. Iskold champagne og den dejligste kage fra Lagkagehuset.

I må nøjes med dette billede, men jeg kan fortælle, at den så og smagte helt fantastisk! Hvide luftige bunde med lag af hindbærmousse, pyntet med masser af hindbær, jordbær, ribs, passionsfrugt, marcipan & flødeskum - yummilicious...

26. januar 2012

Det blev en lang dag, så jeg har besluttet at tilbringe resten af aftenen i sengen foran fjernsynet...

God aften til alle :)


onsdag den 25. januar 2012

Yummilicious lunch...


På arbejde er vi igang med at lave en bog, der skal udgives i forbindelse med vores 5 års fødselsdag. Så i dag gik formiddagen med foto session med vores CEO samt koordinering med journalisten, der skal hjælpe med lave den.

Var hjemme omkring frokost, og gik igang med frokosten. APV mødet blev som sædvanligt holdt hos mig, og da jeg var lidt træt af smørrebrød, havde jeg selv tilbudt at lave mad.

Først fik vi de sædvanlige ricotta/trøffel fyldte ravioli m/brunet salvie smør:

25. januar 2012


Hovedretten var blandet salat m/rødløg snittet på mandolinjernet, artiskok i kvarte og ovnbagte tomater og så stegte jeg en dejlig mør kalveculotte:

25. januar 2012

Og så var vi top produktive, så vi nåede at blive færdige til håndboldkampen mellem Polen og Tyskland, og hvilken kamp!

En af mine kollegaer havde bagt cookies, og da hun vidste, vi skulle have møde, havde hun pakket en lille pose til os, så vi ikke gik glip af dem. Hvor betænksomt var det lige? :)
Hendes cookies smager fantastisk, og selv om jeg har fået opskriften bliver mine aldrig som hendes...

Desværre nåede jeg ikke at tage billede af dem. De kom på bordet sammen med gulerødder og selleri i  stave, og alle dele forsvandt hurtigt :)

Dejlig aften til jer :)


tirsdag den 24. januar 2012

Sofa-hygge...


Min første pude i brombærstrik er til min søster, 
som elsker grå nuancer. 

Collagen er lavet så du kan se puden, Møffe :)
(tryk på collagen for større pic)

24. januar 2012

Når der sådan er dømt sofa-hygge, så kan disse lækre
passion chocolate coated liquorice fra Johan Bülow hurtigt få ben at gå på....

24. januar 2012

Inden man tømmer den lille bøtte, ser lækkerierne sådan her ud:

Pic lånt fra Johan Bülows site


Hvilken variant fra Johan Bülow er din favorit?


En klassiker igen igen...


Nemt, sundt & lækkert.

Økologisk fuldkorns spaghetti m/kødsovs & revet ost.
Ekstra grønt er tilsat i form at selleritern & cherrytomater 
og så pyntet med lidt brøndkarse, da jeg var løbet tør for frisk basilikum.

24. januar 2012

søndag den 22. januar 2012

Med åben mund og polypper...


Det er hårdt at være lille kat hos mig ;)

Her sover det lille Tigerdyr med hovedet på min hånd.
Nænnede næsten ikke at flytte hånden.

22. januar 2012


Heldigvis puttede hun sig selv til den anden side:

22. januar 2012


Hovedet ryger længere og længere tilbage:

22. januar 2012


Og her "tabte" hun hovedet helt i min hånd, og bobler derud af med åben mund og polypper :)

22. januar 2012

Sunday in pictures...

Leisure Sunday:

22. januar 2012

Håber også I nyder søndagen :)

lørdag den 21. januar 2012

Arancini...


Jeg har længe haft lyst til at prøve, at lave de små lækre arancini, som man får i Italien. Bare aldrig fået gjort det - før nu! 
Det var oplagt at bruge resten af risottoen fra i går - på trods af de fleste opskrifter på arancini kun er lavet på risotto risene og ikke en færdig risotto.

Men man skal jo turde turde, ikke? Og samtidig er "genbrug" jo godt, når man går ind for Stop spild af mad som jeg.

Resultatet blev helt forrygende, og de holdt fint sammen, så jeg havde slet ikke behøvet frygte, de ville falde fra hinanden, når de blev stegt. De smagte lige så godt som de ser ud, men bedøm selv:

(Klik på collagen for større billede)

21. januar 2012
Arancini a la Gitte:

Frisk mozzarella i tern ca. 1x1 cm.
1 rest risotto

mel
1 pisket æg
rasp

Olie til stegning

Jeg formede risottoen til små kugler med en tern mozzarella i midten. Rullede dem i mel, og lod dem stå lidt og sætte sig i køleskabet.

Så vendte jeg dem i pisket æg, og dernæst i rasp. Trykkede raspen godt fast på de små kugler.

Da olien var varm og sizzling, kom jeg forsigtigt de små arancini ned i og stegte dem til de var fint gyldne og sprøde. Jeg var lidt i tvivl om, hvor længe de skulle have, for udover at blive sprøde, skulle mozzarellaen jo også gerne smelte lidt. Tror jeg gav dem et par minutter, men det kommer selvfølgelig an på størrelsen.

Serverede dem med sprød salat, friske grønne bønner der lige var dampet hurtigt & rødløg der var slicet tyndt på mandolinjernet.

For at skabe lidt kontrast til den lidt fede risotto, var salaten kun dryppet med lidt citronsaft.

Yummilicious siger jeg bare!



fredag den 20. januar 2012

My first risotto, yeah!


Har længe gerne ville prøve, at lave risotto men efter at have hørt om forskellige mislykkede forsøg fra andre, er det aldrig blevet til noget.

Ikke før her til aften. Nogen påstår jeg fylder rundt i foråret, så jeg er allerede begyndt at tænke på forskellige menuer, desserter osv. og risotto kunne være én af retterne, når jeg skal holde fødselsdag for familien.

Risotto m/jordskok, brune champignon & kammuslinger:

20. januar 2012

Risotto:

1 løg i små tern
300 g. jordskok i små tern
2 tsk. olie
250 g. aborio ris
2 dl. hvidvin
7 dl. fond - jeg brugte hønsefond
100 g. revet parmesan
1 spsk. smør
Salt & peber
Citronsaft
½-1 dl. fløde
300 g. brune champignon
Strimler af en halv økologisk citron
Dild

Kammuslinger
Lidt olie og smør til stegning

Hak løget fint. Skræl og skær jordskokkerne i små tern, og steg dem sammen med løget i lidt olie.
De må ikke tage farve, skal bare blive klare. Imens varmes hønsefonden op.
Tilsæt risene og lad dem svitse med et par minutter. Tilsæt vinen, og kog alkoholen væk mens der røres.
Hønsefonden tilsættes lidt af gangen mens det står og simre i ca. 20 min. 
Imens renses champignons, skæres i kvarte og svitses på panden.

Risottoen skal have konsistens som en tynd havregrød, når risene er al dente.
Tilsæt smør, fløde, revet parmesan, champignon og lidt strimlet citronskræl og smag til med salt og peber.
Lad risottoen stå og trække mens kammuslingerne svitses på en varm pande i en blanding af olie & smør, så de karamelliseres og bliver gyldne.

Risottoen serveres med kammuslingerne øverst, og pyntes med tynde strimler citronskræl og lidt dild.

Super lækker mad i løbet af 30 min.
Jeg kom lidt mere grøntsager i min risotto end andre opskrifter, da jeg godt kan lide tanken om, det ikke er ren kulhydrat. Konsistensen af de sprøde jordskokker er super lækker, og smagen af jordskok og champignon passer perfekt og overdøver ikke de lækre kammuslinger. Så er du ikke bange for grøntsager, så kan denne risotto snildt anbefales :)


Mix collager fra januar 2012

Her kommer lidt collager af billeder taget her i januar, men som jeg ikke har fået lavet indlæg om. Klik på collagen for større billede.

Ps. æblemost af Pigonæbler fra Æblemosteriet kan stærkt anbefales.
Bollen er en hjemmebagt grovbolle med revet æble og moset banan i dejen.

Januar 2012


Rugbrødsbollen her fra Lagkagehuset er to die for...

Januar 2012


En kollega gav lækre flødeboller fra Spangsberg i anledningen af hans fødselsdag. Jeg måtte smage den med frysetørret jordbord & jordbærmousse, og den smagte skønt:

Januar 2012


Tidligere var jeg b-menneske, så jeg havde faktisk boet her i nogle år, før jeg opdagede hvor smuk en solopgang jeg har udsigt til.
Elsker at sidde i vindueskarmen med en kop Nespresso, og nyde solen stå op til en ny dag:

Januar 2012


Elsker Alibert Gran Ravioli m/trøffel.

Januar 2012


Lidt blandet:

Januar 2012


Og lidt mere blandet:

Januar 2012


Dagens sunde frokost:

Januar 2012


Til slut en lille collage af Tigerdyret, som nok er byens mest fotograferede kat...

Januar 2012


torsdag den 19. januar 2012

Ferie-hygge...

Feriehygge med stearinlys, god kaffe og de sidste æbleskiver mens sneen daler.

19. januar 2012

Min veninde havde flere gange nævnt brombær-strik, så blev nød til at google det. Måtte give hende ret i, at det er ret cool, så i dag har jeg strikket forsiden til en pude. 

Hvis man som jeg ikke kan læse en strikke opskrift, kan instruktionsvideoerne her måske være til hjælp.
Det er sådan jeg har lært at strikke brombær-strik :)
Det er lidt svært at se på afstand, så jeg har taget et close up af det:

19. januar 2012

Den anden side skal være i sort.
Jeg har strikket i Alpina, 50% akryl og 50% uld.
Stykket er knap 40 x 40 cm. og jeg har brugt pinde nr. 12.

onsdag den 18. januar 2012

Yesterdays dessert...


Elsker syrlige frugter, så da jeg så denne opskrift, viste jeg straks at den måtte jeg prøve at lave, så den blev serveret i går.

Blandede citrusfrugter m/mynte & birkes sød:

17. januar 2012

17. januar 2012

Den blev serveret med en god vanilleis, og det smagte forrygende.

Jeg brugte:
1 stk. pomelo
3 appelsiner
2 blodappelsiner
1 citron
3 lime
1 rød grape
1 budt frisk mynte
2 tsk. birkessød

Citrusfrugterne skæres ud i filetter.
Birkessød blandes med friskhakket mynte, og vendes i.
Den bliver ekstra god, hvis den får lov at stå og trække et par timer.

Sundt & enkelt :)

Christianshavn & sushi...


I går hyggede Tigerdyret med min veninde, som er ligeså glad for dyr som jeg. Lige fra day one har Tigerdyret været glad for hende, og puttet sig hos hende, når hun var på besøg.

Vi tog på Christianshavn efter sushi hos Letz sushi, som jeg havde købt hos DownTown for noget tid siden. Bortset fra de glemte at give os tangsalaten og de japanske øl med, så var det rigtig godt... Billederne af menuen kommer længere nede i indlægget.

Mens vi ventede tog jeg disse pics. Synes Christianshavn er sådan et hyggeligt område, også selv om solen ikke skinnede og det kom der disse pics ud af:

17. januar 2012

17. januar 2012

17. januar 2012

17. januar 2012

17. januar 2012

17. januar 2012

17. januar 2012

17. januar 2012

17. januar 2012

Sushi time!
17. januar 2012

Philadelphia roll, Devil roll & tempura deluxe:

17. januar 2012

Sizzeling tun & laks, laks m/ingefær og tun m/spicy dip:

17. januar 2012


 Laksetatar:

17. januar 2012


Tuntatar:

17. januar 2012

A little piece of Heaven:
17. januar 2012


I mens lå det lille Tigerdyr og tog sig en slapper:

17. januar 2012

Da Ditte var taget hjem, så vi "Spise med Price", og som I kan se, har hun arvet min interesse for mad, haha :)

17. januar 2012

Wednesday already...


Puha, tiden flyver, og i dag er det allerede onsdag!

Jeg hentede det lille Tigerdyr mandag eftermiddag igen, og der var hun vågen, og havde både spist og drukket lidt.
Knap var hun vaklet ud af kassen på små gelében, før hun gik direkte hen til madskålen og spiste. Det var betryggende, men også vildt svært at se hende helt omtumlet og ør.

En lille groggy Tiger Lily:
17. januar 2012

Resten af dagen tilbragte hun sovende ovenpå mig:

17. januar 2012

Heldigvis bliver hun mere og mere sig selv, og i morges vågnede jeg ved, at hun legede som hun plejer i stolen ved siden af sengen. Og da hun opdagede jeg var vågen, sprang hun over og drønede rundt på mig og var bare glad og legesyg, dejligt :)


mandag den 16. januar 2012

Sommerfugle i maven...


Puha... Har næsten ikke sovet i nat, for det lille Tigerdyr skulle til dyrlægen her til morgen og steriliseres. Ved godt det er pjat, og jeg har fuld tillid til min dyrlæge, som er super sympatisk og virker meget kompetent, men alligevel...

Så var over og aflevere hende i morges kl. 8.10, og skal hente hende igen i eftermiddag. Heldigvis har dyrlægen ringet, og sagt at alt var gået fint og hun var så småt ved, at vågne op igen :)

Klart man bliver glad for sådan et lille bæst her, ik?

Januar 2012

Her ligger hun på mit skød, og leger åbenbart "øjne så store som rundetårn" :) Bliver nu dejligt når hun er hjemme igen...


torsdag den 12. januar 2012

Amaryllis...


I december bankede Søde Else på med denne fine anretning:

December 2011


Jeg elsker amaryllus, især i den flotte røde farve.
Amaryllis er også kaldet de fire verdenshjørner, og tænk denne her har altså hele fem! Det har jeg aldrig set før.

12. januar 2012


Her et close up af en af de smukke blomsterhoveder:

12. januar 2012

Planten havde et ekstra lille skud nede i løget, og den er nu vokset sig 40 cm. høj, og ved at spring ud også. Den første blomst knækkede, så den kom jeg i en høj karaffel, og så har den ellers stået og pyntet i flere uger.

Kan man andet end blive i godt humør over denne smukke blomst?
Dejlig dag til jer :)